Dr. med. Andreas Kopp

Dr. med. Andreas Kopp

Dr. med. Andreas Kopp is specialist op het gebied van de gynaecologie en verloskunde, medicamenteuze tumortherapie en natuurgeneeskunde.

Hij beschikt over het colposcopiediploma van de Duitse “Arbeitsgemeinschaft für Zytopathologie und Kolposkopie” en de beroepsbekwaamheid voor de hormoon- en laboratoriumanalyse van de artsenkamer Hamburg.

Hij houdt zich vooral bezig met de gynaecologische endocrinologie en oncologie alsook met anti-aging en de preventieve geneeskunde.

Dr. Kopp wordt ondersteund door een interdisciplinair team van experts. Naast een second opinion bij borstkanker en gynaecologische tumoren worden zowel klassieke behandelingsmethoden (chemotherapie enz.) met biologische en integratieve concepten van de kankertherapie gecombineerd alsook therapieonderzoeken uitgevoerd.

Voor de opheldering en behandeling van onduidelijke diagnosen van baarmoederhals, baarmoeder en vagina is een speciaal dysplasie-spreekuur opgezet.

Binnen het kader van zijn gynaecologisch spreekuur biedt Dr. Kopp zijn patiëntes een uitgebreid behandelingsaanbod op het gebied van kankerpreventie, hormoondiagnostiek en -therapie en de revitalisering en verouderingspreventie.

Hij richt zich hierbij met name op de esthetische endocrinologie en hormooncosmetica.

Curriculum vitae

1962 Geboren in Hamburg, Duitsland
1981 Eindexamen in Hamburg aan het gymnasium Eppendorf
1981 – 1988 Studie geneeskunde:
- Universiteit Hamburg
- State University of New York, Downstate Medical Center, Brooklyn, NY, VS
- Vanderbilt University Medical School, Nashville, Tennessee, VS
1989 Promotie bij Prof. Dr. med. F. Leidenberger aan het “Institut für Hormon- und Fortpflanzungsforschung” in Hamburg
1988 – 1996 Opleiding tot specialist, werkzaam als specialist en onderzoeker aan de “Universitäts-Frauenklinik Hamburg-Eppendorf” (directeur: Prof. Dr. H. Maass)
Specialisatie op de gebieden gynaecologische oncologie en endocrinologie alsook natuurgeneeskunde
Beroepsbekwaamheid op het gebied van laboratoriumdiensten (hormonen, tumormarkers)
1996 Vestiging als specialist voor gynaecologie en verloskunde in Hamburg (overname van de praktijk van PD Dr. H. Mauss in de Körnerstraße 7 in Hamburg-Winterhude)
2001 Oprichting van de PRAXISKLINIK MÖNCKEBERGSTRASSE als centrum voor gynaecologie en verloskunde in het centrum van Hamburg samen met Dr. J. Dolezil en Dr. G. Kügler - Directeur van de dagkliniek voor gynaecologische oncologie en senologie
2004 Ambulante partner in het borstcentrum van de “Universitäts-Frauenklinik Hamburg-Eppendorf” (directeur: Prof. Dr. F. Jänicke)
2007 Uitbreiding van de PRAXISKLINIK MÖNCKEBERGSTRASSE tot GYNÄKOLOGISCHEN PRAXISKLINIK HAMBURG als regionale kliniek met Dr. O. Svoboda in Hamburg-Barmbek en Prof. Dr. P. Schmidt-Rhode in Hamburg-Volksdorf
2010 Medisch directeur van de German Clinic in Dubai
2011 Oprichting van de dagkliniek voor vrouwen gericht op gynaecologische oncologie en endocrinologie alsook een gespecialiseerd dysplasie-spreekuur, ambulante partner in het borstcentrum Rhein-Ruhr van het Bethesda-ziekenhuis Duisburg (directeur: Dr. B. Lisboa) en in het gynaecologische kankercentrum van het Bethesda-ziekenhuis (directeur: Prof. Dr. H.-J. Muhs)
Opzet van het eerste dysplasie-spreekuur en spreekuur voor gynaecologische endocrinologie in Duisburg
2016 Overname van de praktijk van Dr. A. Hübbers in Kleve en uitbreiding tot hormooncentrum Rhein-Waal