Hormoonspreekuur. Zodat uw vitaliteit lang behouden blijft.

Hormoonspreekuur. <b>Zodat uw <i>vitaliteit</i> lang behouden blijft.</b>

De moderne geneeskunde heeft het belang van hormonen voor onze gezondheid herkend: alleen een exact afgestemd hormonaal evenwicht houdt ons fit en sterk.
Geavanceerde hormonale geneeskunde in het hart van de Euregio.
Wij diagnosticeren ook complexe hormonale klachten nauwkeurig en maken een gerichte behandeling mogelijk.

In ons hormoonspreekuur begeleiden wij vrouwen met hormonale stoornissen vanaf een leeftijd van 15 jaar.
Wij werken nauw met andere gespecialiseerde praktijken voor endocrinologie en speciale kinderwenspraktijken in het Ruhrgebied en in Düsseldorf samen.

Storingen van de menstruatiecyclus

Binnen het kader van het onderzoek naar menstruatiestoornissen en een onregelmatige cyclus letten wij met name op hormonale stoornissen, lokale ontstekingen, veranderingen van de baarmoeder door myomen (spierknopen) en veranderingen van het baarmoederslijmvlies door slijmvliespoliepen.

Premenstrueel syndroom

Het spreekuur is bedoeld voor patiënten met vegetatieve, psychische en organische klachten die door cyclische hormoonschommelingen ontstaan.
De basis van onze behandeling wordt gevormd door een gerichte analyse van de klachten middels een uitgebreid gesprek met een aansluitend gynaecologisch onderzoek inclusief echoscopie en hormoonanalyse.

Anticonceptie – contraceptie

Dit spreekuur biedt een uitgebreid advies op het gebied van de anticonceptie, met name bij probleemgevallen.
Hiertoe behoort de anticonceptie voor jongeren en vrouwen na het 40e levensjaar.
Anticonceptie ingeval van risicofactoren zoals stollingsstoornissen, na trombosen, embolieën of hormoonafhankelijke tumoraandoeningen.

Hyperandrogenisme

Het speciale spreekuur ‘Hyperandrogenisme’ is gericht op patiëntes met klachten op grond van een verhoogde mannelijke hormoonspiegel die zich doorgaans uit door haaruitval, een toegenomen hoeveelheid lichaamsbeharing of acne.
Deze diagnoses treden regionaal verschillend en leeftijdsafhankelijk in verschillende gradaties op.
Ongeveer 50 tot 60 procent van alle jonge meisjes tussen 15 en 25 jaar hebben echter met een lichte vorm van de zogenoemde acne vulgaris te maken.
Een toegenomen hoeveelheid lichaamsbeharing kan zowel optreden in de vorm van hirsutisme, het optreden van haren op mannelijke predilectieplaatsen (d.w.z. bovenlip, kin enz.) alsook in de vorm van hypertrichose, een overmatige donsbeharing over het gehele lichaam.
Bij het onderzoek naar de verschillende androgeniseringsverschijnselen hoort ook een zorgvuldige anamnese (ziektegeschiedenis en medische voorgeschiedenis van een patiënt), een familie-anamnese, een expositie-anamnese m.b.t. schadelijke stoffen (bijv. acne) en een medicatie-anamnese (bijv. hypertrichose). Hierna volgt een endocrinologisch onderzoek en een echoscopie van de eierstokken. De behandeling is afgestemd op het ziektebeeld, de gradatie, het lijden van de patiënte en mogelijke contra-indicaties voor verschillende therapievormen.
De behandeling van de behaaringsstoornissen is voor het zelfvertrouwen van de patiënte van groot belang en kan lokale of ook hormonale behandelingen omvatten.
Hiervoor kunnen patiëntes bij het zogenoemde haarspreekuur terecht.